Banda Neira Lewedorp

Boerderij: Banda Neira
Boer: Marcel Kloet
Adres: Veldzichtweg 4
Postcode en plaats: 4456 RN Lewedorp
E-mail: fam_kloet@hotmail.com
Website: Geen

Aanmeldformulier voor boerderij Banda Neira Lewedorp.

Aanmeldformulier voor Boerderij Banda Neira Lewedorp.


Omschrijving boerenbedrijf

 Omschrijving boerenbedrijf
Ik ben Marcel en werk met mijn ouders Marius Kloet en Elly Kloet in een typisch Zeeuws akkerbouwbedrijf. Ik studeer  zelf nog  aan de Hogere Agrarische School  in Den Bosch en ben de jongste deelnemer (23 jaar). De belangrijkste teelten van ons bedrijf zijn: Tafelaardappelen waarvan de rassen ieder jaar variëren, tarwe, graszaad, suikerbieten, uien en vlas. Als nevenproduct hebben we ook nog kleine pakjes stro/hooi.  Naast deze teelten doen we ook nog aan natuurbeheer in de vorm van een akkerrand, die optimaal is ingericht  voor de patrijs die de laatste jaren zwaar onder druk staat.

Omschrijving pakket
Het  jaarlijks pakket (€ 50,00) wordt in twee afhaalmomenten verdeeld, namelijk een zomerpakket en een winterpakket. Hierdoor kunnen we de versheid van de producten beter garanderen en ziet u verschillende tijdopnames tijdens het seizoen. Om het pakket wat gevarieerd te maken (niet alleen aardappelen en uien) hebben we een cadeaubon van Wijnmakerij Boonman (http://www.boonmanwijnmakerij.nl/) en een vleespakket van De Kok (http://www.dekokherefords.nl/) toegevoegd. De burendag zal gelijktijdig met het afhaalmoment van het zomerpakket worden georganiseerd.

Het zomerpakket
10 kg aardappelen
1 pond zeekraal
vleespakket.

Het winterpakket
10 kg aardappelen
10 kg uien
5 kg winterpeen
2 kg witlof
cadeaubon van Wijnmakerij Boonman.

Bijzonderheden
Het pakket kan variëren in samenstelling, omdat de aardappelrassen ieder jaar weer anders zijn en ook de vruchtwisseling niet altijd hetzelfde is.  Indien iemand een pakje stro/hooi wenst, dan kan het pakket worden aangepast. In alle andere gevallen geldt het basispakket.

Mijn motivatie
Ik vind dit project een hele mooie kans om boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen en hen kennis te laten maken met ons bedrijf. En tegelijkertijd, dat wij hun hulp kunnen gebruiken bij de investering van de 72 zonnepanelen, zodat we samen een extra stap kunnen zetten naar een energieneutrale, duurzame toekomst.

   Naamsvermelding 3.0 – BoerZoektBuur Zeeland - co/created by Thisafternoon