Groenenburg Nieuw en St. Joosland

Boerderij : Groenenburg
Boer: Reint van Nieuwenhuijzen
Adres:  Langeweg 24
Postcode en plaats: 4339 PA Nieuw en St Joosland
E-mail: groenenburg@planet.nl
Websiteadres : geen

Aanmeldformulier Boerderij Groenenburg Nieuw en St. Joosland.

Aanmeldformulier voor Boerderij Groenenburg Nieuw en St. Joosland.


Omschrijving boerenbedrijf

Omschrijving boerenbedrijf
Ons familiebedrijf Groenenburg is een akkerbouwbedrijf gecombineerd met een paardenpension. In de toekomst neem ik het bedrijf over mijn ouders Piet en Ineke Nieuwenhuijzen. Ons akkerbouwbedrijf richt zich voornamelijk op kleine teelten met diverse groenten in het bouwplan. Het bouwplan bestaat uit o.a. tarwe, suikerbieten, graszaad, diverse aardappelrassen, winteruien, sjalotten, witlof, wortelen en winterpeen. Ook hebben we een paardenpension. Het pension biedt stalling aan 17 tot maximaal 20 paarden. De verzorging van de paarden bestaat uit het voeren, stalverzorging en weidegang. Voor extra comfort in de winter hebben we naast een buitenmanege ook een binnenmanege. Ons bedrijf verbruikt gemiddeld 1.700 kWh per jaar. Om in deze energiebehoefte te voorzien willen we minimaal 75 zonnepanelen plaatsen.

Omschrijving pakket
Om versheid te garanderen organiseren we  jaarlijks twee afhaalmomenten om uw bonnen in te wisselen, één in het  voorjaar en een najaar. Om het pakket aantrekkelijk te houden (bijvoorbeeld niet  te veel aardappelen) vullen we het pakket aan met een waardebon van een landschapswinkel. Met deze bon van de landschapswinkel kunt u heerlijke streekproducten aanschaffen.

Voorjaarspakket

10 kg aardappelen
2   kg   witlof
10 kg uien

Najaarspakket:

5   kg sjallotten
10 kg aardappelen
2   kg witlof
5   kg winterpeen
Landwinkelbon a  € 20,-

Bijzonderheden
We doen onze uiterste best om het productenpakket jaarlijks gelijk te houden. Door verandering in bouwplan of weersinvloeden kan het echter zijn dat er kleine wijzigingen optreden.

Mijn motivatie
De agrarische sector is soms alleen bekend om boeren die stinkende mest uit rijden, modder op de weg brengen, maar de mooie dingen worden soms over het hoofd gezien. Alle boeren doen wereldwijd hun best om iedereen van voldoende en veilig voedsel te voorzien. Dit project is een prachtige kans om te laten zien dat we met liefde voor ons vak bezig zijn om samen met de natuur een goed gewas te telen. In tweede plaats vinden we het een mooi project om de zonnepanelen te financieren, ook wanneer er niet voldoende deelnemers kunnen we gelukkig zonnepanelen plaatsen op het dak van “Groenenburg.  Maar hulp van buren bij de investering is van harte welkom!

   Naamsvermelding 3.0 – BoerZoektBuur Zeeland - co/created by Thisafternoon